Les Géants (Goesting!)

Jonge knullen zijn het, de een nog geen veertien, de andere twee iets ouder. Voor hen strekt zich een zomer in de bossen uit - een zomer om nooit te vergeten. De broers Zak en Seth zitten blut in het huis van hun grootouders, moeder is ervandoor en heeft ze alleen achtergelaten. Er is niet veel te beleven, maar met leeftijdsgenoot Danny treken ze er op uit. Rondlopen, een jointje roken in de schuur en door een maïsveld joyriden met een oude auto. Ze vermaken zich in de landerige sfeer van het uitgestorven platteland. Een van de Nederlandse recensenten omschreef dat als 'de versmelting van de treurige realiteit van het in de steek gelaten worden met de poëzie van vriendschap en avontuur'.

De jongens dwalen onbekommerd door het lege Belgische en Luxemburgse landschap. Dat levert een hilarisch ritje in een oude auto op, compleet met een richtingloze rit door een maïsveld en een zenuwachtige ontmoeting met een politiewagen.
Ze besluiten om langs te gaan bij de lokale drugsdealer - wellicht dat hij hen kan helpen om wat geld te verdienen. Dat kan, maar niet op de manier die de jongens hadden verwacht. Ze raken daardoor zelfs het dak boven hun hoofd kwijt. Dat probleem wordt handig opgelost door een leegstaand zomerhuis tot woonruimte te bombarderen, inclusief hun greep in de goedgevulde proviandkelder.

Een sprookjesachtige film, vond een andere recensent, compleet met drie biggetjes, enkele boze wolven en gelukkig ook nog een goede fee. Kleurrijk en zonderling, met mooie beelden van de uitgestrekte natuur, waarin de jongens in al hun naïviteit ronddwalen. Een film over vriendschap en een film met een bitterzoet einde.