En wat minder leuk nieuws ...

26 mei 2019 - 10.13

Bijgaand plaatje doet wellicht vermoeden dat er sprake is van een Fhexit (een Filmhuis exit), maar wees gerust, dat is geenszins het geval! Ook komend seizoen kunt u in Winterswijk weer genieten van schitterende kwaliteitsfilms. U gaat er alleen iets meer voor betalen ...

Het was u wellicht niet zo opgevallen — hoewel we het wel eens eerder hebben vermeld :)  — maar u betaalde al jáááááren echt heel erg weinig voor een toegangskaartje van het Filmhuis. Ongelooflijk, onvoorstelbaar weinig zelfs.  We hebben het zelf even nagekeken — en nu komt het — vanaf de oprichting van Stichting Filmhuis Winterswijk in 1988 (negentienachtentachtig!) is de toegangsprijs voor donateurs vrijwel onveranderd gebleven! In 1988 betaalden donateurs fl. 8,50 voor een kaartje. Omgerekend naar de euro is dat € 3,86. De 14 eurocent verschil met de huidige prijs zit hem louter in het feit dat € 3,86 wat onhandig rekent aan de kassa.

We hanteren dus al meer dan dertig jaar dezelfde prijs! Toegegeven, daar stonden we zelf ook wel van te kijken.

Maar, en u voelt hem al aankomen … die toegangsprijzen zijn anno 2019 echt niet meer te handhaven. Filmdistributeurs vragen een hogere bijdrage, de zaalhuur gaat omhoog en begin dit jaar is ook nog eens de BTW van 6 naar 9% gestegen. Al deze zaken dwingen ons tot een tariefsverhoging, het is niet anders.

Met ingang van seizoen 2019-2020 hanteren wij de volgende tarieven:

Donateurs/CJP/Cultuurkaart : € 5
Overigen: € 7

Donatie per seizoen: € 10

De donatie blijft ongewijzigd. Met andere woorden, ook komend seizoen betaalt u maar een tientje om donateur te worden. Daarmee geeft u ons financieel een steuntje in de rug én u krijgt een korting van € 2 per film. Wij kunnen het ons nauwelijks voorstellen, maar mocht u 'winst' belangrijker vinden dan de steun aan onze stichting, de donatie is al met vijf bezoekjes terugverdiend.

Wij denken dat dit nog steeds zeer schappelijke tarieven zijn. Als u ons niet gelooft moet u maar eens kijken naar de tarieven van de grotere filmhuizen in de regio, zoals Concordia in Enschede, de Gruitpoort in Doetinchem of Focus in Arnhem. Daar betaalt u al snel € 9,50 voor een kaartje.