Extra voorstelling: Het Nieuwe Rijksmuseum: De film

15 mei 2015 - 11.19

We presenteren dit seizoen na de reguliere cyclus maar liefst twee overheerlijke toetjes! Op zaterdag 27 juni gaan we naar buiten. Dan vertonen we op de schilderachtige locatie 't Wieber ín Kotten de hilarische film De 100-jarige die uit het raam klom en verdween. Binnenkort meer hierover.

Maar we hebben nóg een verrassing voor u! In samenwerking met Villa Mondriaan vertonen we op dinsdag 16 juni namelijk de prachtige documentaire Het Nieuwe Rijksmuseum: De film van regisseur Oeke Hoogendijk.

Judith Kadee, junior directeur van Villa Mondriaan, zal de film om 20.30 uur inleiden met een lezing waarin zij dieper zal ingaan op het fenomeen ‘museum branding’. Van het Van Gogh Museum in Amsterdam tot aan de Hermitage in Sint-Petersburg: tegenwoordig wordt er over bijna alle grote musea een documentaire gemaakt. Waarom gebeurt dit juist nu zoveel? En wat betekent dit voor onze beleving van musea?

Tot slot zal zij nog even uw aandacht vestigen op de tentoonstelling Mondriaan en Nolde in de natuur die momenteel (van 16 mei tot en met 13 september) in Villa Mondriaan is te zien.

Er gelden de reguliere entreeprijzen (€4 voor donateurs en CJP-/cultuurkaarthouders en €6 voor overige bezoekers), maar elke bezoeker krijgt een kortingsbon ter waarde van maar liefst €3 voor de tentoonstelling Mondriaan en Nolde in de natuur in Villa Mondriaan.

Let op: aanvangstijdstip 20.30 uur!

Meer info? Klik op Het Nieuwe Rijksmuseum: De film