Het kleinste Filmhuis van Nederland

26 september 2012 - 18.59

Enkele tientallen mensen hebben in het 'kleinste filmhuis van Nederland' de IJslandse film 'The Last Farm' kunnen zien. Dat bijzondere filmhuis was onze bijdrage aan het Stormfestival, waarmee zondagmiddag 23 september de start van het culturele seizoen van Winterswijk werd benadrukt. Met slechts plek voor twee bezoekers was het inderdaad een klein filmhuis. Die bezoekers zaten wel prima (op een bank van Arco) te kijken naar het beeldscherm, dat op een tafel van Daan de Leeuw stond opgesteld.

De reacties op de vertoning van 'The Last Farm' waren positief. Terecht, vinden wij, want deze korte IJslandse film maakte ook op ons indruk. Wie de IJslandse taal niet machtig was kon terugvallen op de Engelse ondertiteling. Ook zonder al te veel woorden was het simpele, maar ontroerende verhaal over een afscheid duidelijk te volgen.

Wie dat kleinste filmhuis heeft gemist, krijgt hieronder de kans om 'The Last Farm' op het beeldscherm van zijn eigen computer te zien. Dat is natuurlijk niet zo aardig  als op die zondagmiddag bij ons in De Storm, maar wellicht hebt u het thuis ook heel gezellig.