Kijk die Jozef shinen!

11 mei 2018 - 11.03

Op 8 juli 1988 zag Stichting Filmhuis Winterswijk het levenslicht. Om dit ivoren (we moesten het opzoeken) jubileum wat bescheiden luister bij te zetten, organiseren we wat "leuke dingen voor de mensen". Zo hebben we onlangs bij Call Me by Your Name al een zestal boeken verloot onder de bezoekers. En bij de laatste film van dit seizoen, The Death of Stalin (dinsdag 12 juni), doen we dat opnieuw!

U maakt als bezoeker kans op de uiterst imponerende biografie van Simon Sebag Montefiore: Stalin – Het Hof van de Rode Tsaar.

Dit meeslepende boek -- dat volgens een artikel in The Telegraph "could have very well influenced Iannucci’s entire script" -- verschaft de lezer een ontnuchterende inkijk in de voortdurend schurende machtsverhoudingen en volslagen grenzeloze willekeur in het Stalintijdperk. Zoals de foto hierboven laat zien: er liggen zes exemplaren (drie voor elke voorstelling) klaar om met een bezoeker naar huis te gaan.

In september komen we terug met het nieuwe programma en her en der ook nog wat aardigheidjes. Maar die houden we nog even voor ons …
lees meer...