Kirgizische Nuriza ontvangt koe Minie

11 september 2012 - 18.29

U weet het vast nog wel: de opbrengst van onze actie voor Geef een Koe was maar liefst € 864,28!
Stichting Geef een Koe heeft voor dit fraaie bedrag onlangs een net zo fraaie koe aangeschaft, een koe die luistert naar de naam Minie.

Gulle gevers: nogmaals heel hartelijk dank!

Wilt u weten waarom de koe Minie heet? Het antwoord vindt u op onze website.

Hieronder de toelichting zoals die te vinden is op de website van Geef een Koe:

Koe Minie is geschonken aan Nuriza, een meisje van 11 jaar. Ze heeft een verstandelijke beperking en ze is doof. Ze woont met haar familie in het dorp Uch-Emchek in de regio Talas. Ook wonen de grootouders van Nuriza bij hen in huis.

Nuriza heeft een broer van 7 jaar die dit jaar voor het eerst naar school gaat. Ook heeft ze twee zusjes van 5 jaar en 3 maanden. Haar broer speelt vaak met haar. Ze vindt het heerlijk om met poppen te spelen

Nuriza gaat niet naar school, er moet continu iemand op haar letten. Ze begrijpt dingen niet. Ze kan niet praten, ze maakt geluiden. Maar haar ouders vinden het moeilijk om met haar te communiceren.

Nuriza moet éénmaal per jaar naar Bishkek voor medische zorg.

Beide ouders hebben geen werk.

Het gezin is erg blij met de koe. Ze hebben nu betere voeding omdat ze elke dag melk hebben. Ze hoeven de melk niet meer te kopen. En de melk die overblijft kunnen ze verkopen waardoor ze ook andere noodzakelijke spullen zoals medicijnen kunnen kopen.

Na een dergelijk hartverscheurend verhaal wilt u ook vast wel wat extra's doneren. Onze 'crisis' valt per slot van rekening volledig in het niet vergeleken bij de erbarmelijke omstandigheden waarin Kirgizische gezinnen zoals dat van Nuriza zich dagelijks moeten zien te redden.

De gegevens van Stichting Geef een Koe:

Triodosbank: 78.68.51.759
t.n.v. stichting Geefeenkoe.nl
Het Meinen 3
7134 PL Vragender

Voor meer informatie over donaties en schenkingen zie de website van Geef een Koe.