Oscarwinnaar Moonlight 18 april in Winterswijk

27 februari 2017 - 8.07

Moonlight, bij ons te zien op 18 april, heeft in de nacht van zondag op maandag 27 februari de Oscar voor Beste Film in de wacht gesleept. Eerst lukte het de organisatie nog La La Land tot winnaar uit te laten roepen, maar de verantwoordelijke accountant van PWC bleek zo onder de indruk van Emma Stone dat hij de verkeerde enveloppe meegaf aan Warren Beatty… De Oscar gaat dus naar Moonlight. Volgens ons de terechte winnaar, want het is echt een prachtige film. Op 18 april dus te zien bij het Filmhuis.

Een week eerder, op dinsdag 11 april, kunt u genieten van nóg een Oscarwinnaar. Casey Affleck won namelijk de Oscar voor Beste Mannelijke Acteur voor zijn glansrol in het ijzersterke sociale drama Manchester by the Sea. Overigens wonnen beide films nóg een paar Academy Awards, zoals de Oscars officieel heten. Moonlight werd bekroond in de categorie Beste Aangepaste Script en Beste Mannelijke Bijrol. De laatste prijs werd gewonnen door Mehershala Ali die in de film een fenomenale rol neerzet als vriendelijke, vaderlijke crackdealer. Manchester by the Sea ging er vandoor met de Oscar voor Beste Originele Script.

April is dus Oscarmaand bij Filmhuis Winterswijk. Ook Lion, op 4 april bij het Filmhuis, werd zes keer genomineerd, maar de film kon niet tegen het geweld van de prijswinnaars op. Ook Lion is echter een prachtige film. Hij scoort op IMDb met bijna 50.00 stemmen maar liefst een 8,0 gemiddeld.

Klik hier voor een volledige lijst van Oscarwinnaars en genomineerden van 2017. En die van 2016 en 2015, tot aan 1929 aan toe ...