Oud-bestuurslid Minie Schoonman (83) overleden

14 december 2017 - 20.49

Meer dan vijftien jaar is zij een van de gezichten van het Filmhuis in Winterswijk geweest: Minie Schoonman. Afgelopen zondag is ze overleden, in de aanwezigheid van allen die haar dierbaar waren.

Het is alweer een paar jaar geleden dat we haar met echtgenoot Ben bij een van onze films hebben gezien. Na het filmseizoen van 2003-2004 hadden we al officieel afscheid van haar genomen als bestuurslid.

In 2012 hebben we haar naam nog verbonden aan de opbrengst van de Kirgizische film The Light Thief. Het was een film naar Minie’s hart: zij stond altijd open voor films over gewone mensen in soms verre landen. Met de filmopbrengst kon er een koe worden aangeschaft om een Kirgizisch gezin met een gehandicapt kind een menswaardiger bestaan te geven.

Eigenlijk hadden we een kinderfilm aan haar naam moeten verbinden, want Minie is in het bestuur van Stichting Filmhuis Winterswijk altijd een warm pleitbezorger voor het vertonen van films voor kinderen geweest.

Minie Schoonman is ruim vijftien jaar bestuurslid van Stichting Filmhuis Winterswijk geweest. Wij zullen ons haar herinneren als een warme vrouw, die haar mannelijke mede-bestuursleden in die jaren wel eens liefdevol als ‘mijn jongens’ betitelde.
 

De foto toont het bestuur van Stichting Filmhuis Winterswijk in 2002, met Minie Schoonman.