Spektaart!

16 juni 2013 - 12.36

Spektaart!
15 juni 2013

Zaterdag 15 juni was het dan zover. Cinema Primavera vond plaats in de Huininkmaat. Moesten we de voorstelling van 25 mei nog afgelasten, dit keer was het weer heel redelijk, het was (zo goed als) droog en de wind werd behoorlijk gedempt door de hoge bomen die het theater omringen. Vanwege de laat invallende duisternis begon de voorstelling een kwartiertje later dan gepland, maar het publiek maalde daar niet om. Maureen Prins van Solar Cinema zorgde voor een perfecte projectie met een haarscherp beeld en glashelder geluid.

In de pauze kon men genieten van de cateringkunsten van de vrijwilligers van de Stichting Openluchttheater Huininkmaat. Deze hadden zich uitgesloofd om diverse warme hapjes en overheerlijke spektaart klaar te maken. Het publiek genoot daar zichtbaar van. En men kon ook ruim toetasten, want er was meer dan genoeg! Sterker nog, de bestuursleden van de Huinkmaat en het Filmhuis kunnen waarschijnlijk nog de gehele week┬á van spektaart genieten, omdat we hadden gerekend op veel meer dan de ca. 90 bezoekers die Cinema Primavera bezochten.. Er waren namelijk zo'n 160 reserveringen en het bestuur van de Huininkmaat had dus ook op dat verwachte aantal bezoekers aan drank, hapjes en ingredi├źnten voor de zelfgemaakte(!) spektaart ingekocht , maar niet iedereen had de moeite genomen af te zeggen, jammer . . .
Spektaart!
De mensen die wel waren gekomen konden genieten van een fraaie mix van diverse korte films, uit binnen- en buitenland. Er waren zowel animatiefilms als gewone speelfilms in het programma opgenomen. De prachtige uitsmijter van Cinema Primavera werd gevormd door de korte Nederlandse speelfilm Suiker van Jeroen Annokkee (regie) en Dennis van de Ven (scenario). U kunt hem op Uitzending Gemist zelf nog bekijken. Erg knap om in een kleine zeven minuten zo'n prachtig verhaal te vertellen!

Al met al kunnen we -- ondanks de, gezien het aantal reserveringen, wat tegenvallende bezoekcijfers -- terug kijken op een erg geslaagde avond.

Op naar de volgende jubileumactiviteit! Daar zult u spoedig meer over horen.
Cinema Primavera in de Huininkmaat