Vriendelijk verzoek ...

2 september 2014 - 21.37

Enkele maanden geleden hield de filmsite Filmtotaal.nl een peiling naar de grootste ergernissen in de bioscoop. Meer dan duizend mensen namen aan deze peiling deel en met maar liefst 31% van de stemmen bleek praten tijdens de film de grootste bron van ergernis te zijn. Op nummer twee stond het gebruik van de smartphone waarbij met name het oplichten van het scherm als zeer hinderlijk werd ervaren.

Wij prijzen ons gelukkig dat het overgrote deel van ons publiek komt om in stilte te genieten van de film, maar toch ... maar toch moeten wij helaas concluderen dat deze twee ergerlijke fenomenen ook bij onze voorstellingen in toenemende mate lijken voor te komen. Het afgelopen seizoen hebben wij enkele klachten ontvangen van bezoekers die zich ergerden aan het iets te luidruchtige gedrag van anderen of aan bezoekers die meenden tijdens de film om de paar minuten op hun telefoon hun Facebook-berichten te moeten checken of voortdurend te moeten Whatsappen met het thuisfront.

Natuurlijk, film is ook bij ons een avondje uit en wat ons betreft is af en toe fluistercontact met buurman of buurvrouw geen enkel probleem. Maar we willen wel graag dat iederéén kan genieten van onze films. En de films van het Filmhuis vragen gemiddeld genomen nu eenmaal wat meer aandacht en concentratie dan de meer commerciële films. Bovengenoemde zaken als (luidruchtig) praten en telkens oplichtende smartphone-schermen kunnen dat avondje uit wellicht voor anderen bederven en dat willen we voorkomen.

Daarom ons vriendelijke verzoek: zet voor aanvang van de film uw telefoon uit, praat tijdens de film zo weinig mogelijk en doe dat dan alstublieft alleen fluisterend.

Namens al onze bezoekers danken wij u hartelijk voor uw medewerking.