Nieuwsarchief

Geslaagde avond!

11 september 2022 - 12.27

Het Filmhuisbestuur kijkt terug op een zeer geslaagde openluchtactiviteit op het Strandbad. Er hadden zo'n 170 mensen gereserveerd voor het walking dinner van Lev by Mike en de film Tel Aviv On Fire. Zowel diner als film vielen zeer in de smaak.

Gaat de openluchtfilm door?

10 september 2022 - 9.47

Gezien de weersomstandigheden beslissen wij in de loop van de dag of de openluchtfilm van vanavond door kan gaan of niet.

Het buienverloop is op dit moment zo grillig dat we op dit moment (het is nu 09.30) nog geen definitief besluit kunnen nemen. Vervelend voor u en voor ons, maar het is niet anders..

Er zijn overigens geen kaartjes meer verkrijgbaar voor vanavond.

Welkom terug!

1 april 2022 - 9.29

De laatste coronamaatregelen zijn opgeheven, de samenleving kan weer terug naar zoals het was vóór corona. We mogen weer naar café en restaurant, de terrassen nodigen weer uit (nou ja, vandaag dan even niet …)  én …. we mogen ook weer zonder beperkingen naar de film!

€ 780

15 maart 2022 - 13.17

€ 780 bedraagt de opbrengst van de benefietvoorstelling van anti-oorlogsfilm Donbass. De vertoning van Donbass was een gezamenlijke actie van Servicebioscoop Skopein en Filmhuis Winterswijk. Het bedrag wordt overgemaakt naar Giro 555.

Belangrijke aankondiging

15 februari 2022 - 20.09

Hè hè …Eindelijk mogen we weer vertonen en binnenkort zelfs zonder enige beperkingen! "We snakken naar cultuur" zei minister Ernst Kuipers tijdens de persconferentie vanavond (15 februari) en daar is geen woord van gelogen. Dinsdag 22 februari kunt u weer bij het Filmhuis terecht voor een prima film.

Nog even geduld ...

26 januari 2022 - 16.39

Naar aanleiding van de recente versoepelingen van de coronamaatregelen heeft Skopein besloten de deuren voorlopig nog even gesloten te houden. Door onder meer de aan te houden anderhalve meter afstand kan maar een beperkt aantal bezoekers naar de film. Hierdoor is een openstelling voor Skopein vooralsnog niet rendabel.

VERVALLEN ....

26 november 2021 - 19.58

In verband met de aangescherpte coronamaatregelen van vrijdag 26 november dienen onder meer bioscopen hun deuren om 17.00 uur te sluiten. Deze maatregelen gelden tot 19 december.

Daarmee vervallen helaas de voorstellingen van Kuessipan, The Man Who Sold His Skin en Riders of Justice.

Voor alle duidelijkheid, ook de voorstelling van 16.00 uur wordt geannuleerd.

Voorstelling uitverkocht? Volg deze tip!

10 september 2020 - 19.13

Nu we maar zo'n 30 bezoekers kunnen bergen is de zaal snel 'uitverkocht'. Maar regelmatig melden zich ook weer mensen af! Dus laat u niet ontmoedigen als het vol lijkt te zijn, maar check de website van Skopein op de dag voor of van de voorstelling nog een keer.  De kans is aanwezig dat er dan weer plaatsen beschikbaar zijn.
 

Update 02-10-2020: 40 gewijzigd in 30
 

Juist nu!

2 september 2020 - 16.54

We hebben de eerste 'corona-voorstellingen' gehad en die verliepen op zich prima. Maar ... tot onze teleurstelling waren er nogal wat mensen die wel hadden gereserveerd maar zonder zich af te melden niet op kwamen dagen. Juist in deze tijd waarin we per voorstelling maar 40 mensen kunnen toelaten is dat een spijtige constatering.

Och kiek toch, wat mooi!

17 augustus 2020 - 11.10

Binnenkort wordt de eerste partij met donateurskaarten verzonden naar onze donateurs voor komend seizoen. Deze mensen ontvangen hun kaart dus nog vóór de eerste film op 1 september.

We hebben de kaart een opfrisbeurt gegeven. Hij is nu wat steviger en uitgevoerd op het formaat van een creditcard, zodat hij eenvoudig in uw portemonnee of pasjeshouder past.

We gaan weer beginnen!

8 juli 2020 - 18.26

Wij zijn blij, want we mogen weer! Ook Filmhuis Winterswijk krabbelt langzaam maar zeker weer op na de pauze die we medio maart noodgedwongen moesten inlassen. We zijn van plan om vanaf dinsdag 1 september weer te gaan vertonen. Vanzelfsprekend hanteren we daarbij de richtlijnen van Rijksoverheid en RIVM.

De zaal is leeg ...

22 april 2020 - 10.40

De blauwe zaal is leeg …en die blijft voorlopig ook leeg.

Het zat er dik in natuurlijk, maar na de persconferentie van premier Rutte van 21 april is het overduidelijk: dit seizoen vertonen wij geen films meer. Het is jammer, maar het is niet anders.

Coronavirus: max 100 reserveringen per voorstelling

12 maart 2020 - 21.00

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Net als Servicetheater Skopein volgt Filmhuis Winterswijk de landelijke richtlijnen. Dat wil zeggen dat we onze voorstellingen vooralsnog door laten gaan, maar dat het aantal reserveringen per voorstelling wordt vastgezet op maximaal 100 personen per zaal.

Openluchtfilm AFGELAST

31 augustus 2019 - 13.39

Tot onze spijt zijn wij door de neerslag die komend weekend wordt verwacht genoodzaakt onze openluchtfilm definitief af te gelasten. Dit geldt voor zowel de zaterdag als voor zondag, de dag die als uitwijkdag stond gepland.

We hebben leuk nieuws!

27 mei 2019 - 10.07

We hebben een aardig nieuwtje en u bent de eerste die het hoort … We bieden u binnenkort namelijk iets exclusiefs aan!  
Op zaterdag 7 september organiseren we een leuke openluchtfilm op het terrein van het Strandbad, gecombineerd met een culinaire belevenis van de Strandlodge, het Wenterse restaurant met een heuse Michelinster!
 

Dinsdag 4 juni geen voorstellingen

29 maart 2019 - 10.16

Het Gala van de eindexamenleerlingen Havo en Vwo van het Gerrit Komrij College vindt dit jaar plaats op dinsdag 4 juni in The Gallery. Wij verwachten dat dit wellicht voor enige geluidsoverlast tijdens onze films zou kunnen zorgen. Vandaar dat wij in overleg met Servicetheater Skopein hebben besloten op dinsdag 4 juni geen voorstellingen te programmeren.

De 100 Beste Films van 2018 volgens de lezers van de Volkskrant

5 januari 2019 - 11.22

De lezers van de Volkskrant hebben weer massaal hun stem uitgebracht en daar is onderstaande lijst uit voortgekomen. De top vijf titels zijn al door ons vertoond of staan binnenkort op de Agenda. Onze smaak lijkt niet veel af te wijken van die van de Volkskrant-lezers. Oordeel zelf!

1 Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

2 Call Me by Your Name

We gáán maar door!

21 september 2018 - 9.48

Mocht u het nog steeds niet doorhebben, we bestaan dit jaar 30 jaar en we strooien het hele jaar door met kleine cadeautjes. Bij het prachtige Lean on Pete gooien we er weer een paar boeken tegenaan, gratis en voor niks.

14 oktober Filmzondag!

13 juli 2018 - 16.20

Op zondag 14 oktober organiseren wij een Filmzondag met twee films (Homecoming (1945) en I, Tonya) en daartussendoor een heerlijke lunch, verzorgd door Effe Anders.
Reserveren is mogelijk vanaf begin september. Eind augustus volgt meer informatie, maar we dachten, we melden het maar alvast ...

Wij houden van u ...

23 september 2016 - 9.27

... en zelfs nog een tikkeltje meer als u donateur bent! Donateurs laten door hun donatie zien dat ze Stichting Filmhuis Winterswijk een warm hart toedragen en dat waarderen wij zeer! (We nemen voor het gemak maar even aan dat de korting op de toegangsprijs voor donateurs van ondergeschikt belang is).

Pech ...

7 september 2016 - 16.16

Dat was triest ... Technisch malheur (niet zo erg als op de foto trouwens) stond gisteren (6 september) een vertoning van Krigen in de weg. Kan gebeuren, maar is wel erg vervelend. Wij bieden u daarvoor onze welgemeende excuses aan.

Resultaten enquête

28 april 2016 - 12.17

De resultaten van onze enquête zijn bekend. We zullen u niet vermoeien met een brij aan cijfers, maar de meest relevante zetten we hier voor u op een rijtje.

Allereerst waren er maar liefst 280 inzendingen. Daar zijn we erg blij mee! De resultaten waren door de bank genomen minder verrassend. Hieronder volgen enkele algemene conclusies:

Enquête gesloten

24 april 2016 - 8.20

Maar liefst 280 mensen hebben uiteindelijk onze enquête ingevuld. We hebben inmiddels de rekenkracht van een gerenommeerd datacenter ingehuurd om de resultaten te kunnen verwerken. Binnenkort hoort u meer van ons.

Laatste oproep!

8 april 2016 - 9.01

Meer dan 500 geadresseerden ontvangen deze Nieuwsbrief. Al deze mensen hebben dus in principe belangstelling voor de vertoning van Filmhuisfilms in Winterswijk. Toch heeft minder dan de helft van hen op dit moment onze enquête ingevuld.

Fraaie koppen ...

19 januari 2016 - 16.30

... presenteren zich sinds een dag of twee op onze site. De hoofdrollen in ons nieuwe programma (eind februari tot begin april) zijn weggelegd voor Carol en Therese, Fúsi, Jipé, Rudolf en James, Suzu, Gummi en Kiddi en last but certainly not least Adolf Hitler zelf. Een gezelschap dat garant staat voor zeven avonden filmplezier. Kijk snel in onze online Agenda.

Son of Saul wint prijzen

11 januari 2016 - 17.36

Son of Saul, het aangrijpende drama over de verschrikkingen van Auschwitz, heeft de eerste grote Amerikaanse prijzen binnen gesleept. De film won zondag 10 januari de Golden Globe in de categorie Best Motion Picture - Foreign Language, want daar hebben die Amerikanen een aparte categorie voor.

Still Alice al uitverkocht?

18 september 2015 - 9.40

De voorstelling van Still Alice van a.s. dinsdag is op dit moment (donderdag 17 september) uitverkocht. Maar de ervaring leert dat mensen soms hun reservering later nog annuleren, dus belangstellenden hoeven nog niet te wanhopen. Er kunnen nog weer plaatsen vrijkomen. U kunt het begin volgende week nog eens proberen.

Hè hè ...

7 juli 2015 - 20.20

De openluchtfilm was onze laatste geplande activiteit voor het seizoen 2014-2015. We gaan in juli en augustus genieten van de zomervakantie.

Maar natuurlijk hebben we de afgelopen tijd niet stil gezeten! We waren voortdurend in vergadering bijeen op zoek naar een interessante en waardevolle invulling van het programma.

 

€ 650! Vijf fietsen!

22 mei 2015 - 19.40

Maar liefst € 650 of omgerekend ongeveer 5 fietsen. Dat was de recette van de film The Good Lie, aangevuld met de vele gulle giften van de bezoekers die voor de actie Bike4School van het Gerrit Komrij College maar al te graag hun portemonnee wilden omkeren.

Vriendelijk verzoek ...

2 september 2014 - 21.37

Enkele maanden geleden hield de filmsite Filmtotaal.nl een peiling naar de grootste ergernissen in de bioscoop. Meer dan duizend mensen namen aan deze peiling deel en met maar liefst 31% van de stemmen bleek praten tijdens de film de grootste bron van ergernis te zijn. Op nummer twee stond het gebruik van de smartphone waarbij met name het oplichten van het scherm als zeer hinderlijk werd ervaren.

Zzzzzz . . .

28 mei 2014 - 11.32

We hebben de laatste film van dit seizoen vertoond. Bedankt voor uw belangstelling. Wij gaan genieten van een -- volgens onszelf welverdiende --  zomerstop. We zien u graag terug begin september!

3xA: praaachtig!

15 april 2014 - 20.54

Samsara, Philomena, Nebraska: de komende weken kunt u genieten van drie films die als overeenkomst hebben dat ze alle drie op een A eindigen. Ze staan -- puur toeval -- achter elkaar in het programmaaa. Ze zijn onderling zeer verschillend, maar ze zijn stuk voor stuk zeer de moeite waard.

Wie is dit?

23 januari 2014 - 19.48
Tja, wie is dit? En wat komt hij doen?
 
Nou, hij komt in het filmhuis. Maar niet op een dinsdag, maar op een donderdag dit keer. Pak uw agenda erbij en hou donderdag 20 maart vrij vanaf half negen. Eh, 's avonds.

Borgman exit, Omar en Jagten op jacht

21 december 2013 - 9.50

Hoewel Borgman erg veel succes had in Winterswijk, heeft de eigenzinnige keuzecommissie van de Oscars besloten de film niet op te nemen in de short list van negen films voor de verkiezing van Best Foreign Language Film, ofwel de Oscar voor de beste buitenlandse film. Borgman bevindt zich trouwens in goed gezelschap. Ook het innemende Wadjda en de indrukwekkende film Le Passé 'didn't make the cut'. Gelukkig heeft de ontroerende Belgische inzending The Broken Circle Breakdown de volgende ronde wel gehaald, evenals Omar van de Palestijns-Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad, op 11 maart bij ons te zien. Misschien zien we dan wel een kersverse Oscarwinnaar.

Tips!

7 december 2013 - 9.17

Sommige zaken rond het filmhuis zijn u misschien minder bekend, vandaar dat we hier nog even enkele handige tips op een rijtje zetten:

Reserveren
Reserveren voor onze films is mogelijk zodra Skopein het volledige filmprogramma op de site zet. Dat is meestal een week voorafgaand aan onze voorstelling.

Nog een laatste aardigheidje . . .

6 december 2013 - 18.04

Om ons jubileumjaar af te sluiten, hebben we nog een laatste aardigheidje voor u in petto. Tenminste, als u donateur bent (en dat bent u!), want donateurs hebben gratis toegang bij de laatste film van het jaar. U dient wel uw donateurskaart mee te nemen natuurlijk. Heeft u die nog niet opgehaald? Geen nood, Kees zit bij de kassa met zijn bekende kaartenbak. 

Borgman gemist? Zondag herkansing bij Skopein!

4 december 2013 - 8.05

Heeft u dinsdag 3 december Borgman gemist en wil u hem toch nog graag zien? Servicetheater Skopein biedt u een tweede kans! Aanstaande zondag kunt u daar om 11 uur 's ochtends of half vijf 's middags nog terecht. Voor alle duidelijkheid: wij zijn er dan niet en Marc van Warmerdam (die samen met Kevin Thoma een erg leuk interview vooraf verzorgde) is er dan ook niet bij.

Marc van Warmerdam komt!

23 november 2013 - 12.44

Het is onze Marc (Jansen) gelukt Marc van Warmerdam, producer van Borgman en broer van regisseur Alex van Warmerdam, te strikken voor een bezoek aan ons Filmhuis. Van Warmerdam zal de film Borgman toelichten in een interview met filmrecensent Kevin Toma (o.m. Volkskrant en Gelderlander). Ook krijgt het publiek gelegenheid tot het stellen van vragen. Bedenk maar vast iets slims . . .
In verband met het bovenstaande is de aanvangstijd vervroegd naar 20.30.

Borgman wint Gouden Kalveren

5 oktober 2013 - 21.12

Borgman, de ook in Cannes bejubelde komische onheilsprofetie van Alex van Warmerdam, heeft op het recente Nederlands Film Festival maar liefst drie Gouden Kalveren in de wacht gesleept, waaronder de meest prestigieuze, die voor de Beste Film. Borgman is mede tot stand gekomen door privé-financiering van talloze particulieren. Ook bestuurslid Marc Jansen heeft hierin zijn steentje bijgedragen. Ons advies: let op de aftiteling!

Spektaart!

16 juni 2013 - 12.36

Zaterdag 15 juni was het dan zover. Cinema Primavera vond plaats in de Huininkmaat. Moesten we de voorstelling van 25 mei nog afgelasten, dit keer was het weer heel redelijk, het was (zo goed als) droog en de wind werd behoorlijk gedempt door de hoge bomen die het theater omringen. Vanwege de laat invallende duisternis begon de voorstelling een kwartiertje later dan gepland, maar het publiek maalde daar niet om. Maureen Prins van Solar Cinema zorgde voor een perfecte projectie met een haarscherp beeld en glashelder geluid.

Cinema Primavera AFGELAST!

24 mei 2013 - 13.55

CINEMA PRIMAVERA AFGELAST!

NIEUWE DATUM ZATERDAG 15 JUNI

In verband met de ongunstige weersvoorspellingen is Cinema Primavera helaas afgelast.
in overleg met Solar Cinema, KCG en Openluchttheater Huininkmaat is een vervangende datum vastgesteld.
De nieuwe datum is zaterdag 15 juni.

25? Kinderfilm!

5 februari 2013 - 16.38

In het kader van ons 25-jarig jubileum vertonen we op zaterdag 16 maart de leuke kinderfilm Ernest & Célestine. En omdat het feest is, doen we dit voor een prijsje van 25 jaar geleden!

25 jaar? Feest!

2 januari 2013 - 14.10

In 2013 (op 8 juli om precies te zijn) is het 25 jaar geleden dat Stichting Filmhuis Winterswijk werd opgericht. Dit zilveren jubileum willen we natuurlijk niet zonder slag of stoot voorbij laten gaan! Noteer alvast maar wat datums in uw agenda.

Derde cyclus online

9 november 2012 - 19.25

Toen de overstap van 35 millimeter naar digitale vertoning zich aandiende waren wij in de verwachting dat wij ook wat actueler zouden kunnen programmeren. Die verwachting lijkt voor een groot deel uit te komen.

Het kleinste Filmhuis van Nederland

26 september 2012 - 18.59

Enkele tientallen mensen hebben in het 'kleinste filmhuis van Nederland' de IJslandse film 'The Last Farm' kunnen zien. Dat bijzondere filmhuis was onze bijdrage aan het Stormfestival, waarmee zondagmiddag 23 september de start van het culturele seizoen van Winterswijk werd benadrukt. Met slechts plek voor twee bezoekers was het inderdaad een klein filmhuis.