Working Woman
De jonge Israëlische Orna is een aanwinst voor het bedrijf van projectontwikkelaar Benny. Ze is kundig, werkt hard. Thuis moeten haar man Ofer (die net een eigen restaurant heeft geopend) en de kinderen het wel eens zonder haar doen. Maar Orna grijpt de kans graag aan om zich in haar nieuwe baan volop te ontwikkelen.
Dat doet haar baas plezier, maar Benny heeft niet alleen oog voor Orna’s kwaliteiten als werkneemster. Hij is ook complimenteus als het om haar uiterlijk gaat, maar die complimenten worden wel steeds explicieter. Langzaam wordt de spanning in de relatie tussen werkgever en werknemer opgebouwd. Als Benny haar eens volop probeert te zoenen verzwijgt ze dat voorval voor haar man. Uit schaamte wellicht, of uit angst voor de consequenties.
In Working Woman wordt het grensoverschrijdende gedrag van Benny niet meteen door Orna afgeweerd. Ze zit klem: ze wil haar werk niet kwijt, ze heeft het geld nodig omdat het inkomen van haar man onzeker is, ze is (zoals veel vrouwen) fysiek de mindere en ze weet nog niet goed hoe ze met het machtsverschil om moet gaan. En Benny lijkt er ook elke keer mee weg te komen.
Het gaat om herkenbare situaties, die zowel voor Orna als Benny steeds verstikkender worden. Als kijker heb je de neiging om Orna toe te roepen wat ze moet doen.
"Fijnzinnig drama over een ambitieuze dertiger en haar baas, die avances maakt" - de Volkskrant
"Working Woman toont subtiel hoe seksuele intimidatie wordt opgebouwd" - Trouw
"Realistische dialogen, subtiel spel en knap opgebouwde spanning. Het resultaat voelt akelig authentiek aan." - VPRO Cinema
"Ben-Shlushi maakt indruk met haar subtiele mimiek" - Cinemagazine
"Sterk en goed geacteerd drama" ~ Variety
"Bouwt subtiel en ademloos de spanning op" ~ Hollywood Reporter
"Sterk en stijlvol acteerwerk van hoofdrolspeelster Ben Shlush" ~ Hollywood Reporter